Renske van der Burgt, assistent-begeleider in opleiding

“Bijna twee jaar geleden begon mijn avontuur bij SWZ. Als zij-instromer ging ik aan het werk op woonvorm De Rietbeemd in Schijndel. Vanuit deze locatie wordt er tevens 24-uurs zorg geboden aan 13 cliënten die in een appartement van SWZ wonen. Deze appartementen bevinden zich allemaal op de begane grond. De cliënten hebben beperkingen als gevolg van een niet-aangeboren hersenletsel. De mate van zelfstandigheid is divers. Er zijn cliënten die zelfstandig kunnen wonen en alleen begeleiding nodig hebben. Ook wonen er cliënten met een uitgebreidere verzorging (ADL). Alle ondersteuningsvragen hebben een individueel karakter. Er zijn een aantal cliënten die samenwonen met een partner in hun appartement.

Ook startte ik met een nieuwe opleiding. Echt een totaal andere wereld voor mij. Voorheen heb ik bijna 20 jaar in een orthodontie praktijk gewerkt. En wat kwam ik bij De Rietbeemd in een ontzettend warm nest terecht! Hoe ik als zij-instromer ben ontvangen, ingewerkt en mocht mee leren is echt geweldig geweest. Al snel mocht ik zelfstandig aan de bak. Daar leer je het meeste van.”

Nu leer ik verder op locatie Zonhove bij woonvorm Brink 9-11. Hier wonen cliënten met een (ernstig) meervoudige beperking. Zij hebben speciale zorg nodig. De bewoners onder de 20 jaar gaan overdag naar de Emiliusschool. En degenen die boven de twintig zijn, gaan overdag naar de dagbesteding. Voor mij is het werken met deze cliëntgroep een totaal andere ervaring. Gelukkig is de begeleiding van mijn nieuwe collega’s hier goed, dus ik leer veel. Mooi dat ik SWZ van beide kanten kan leren kennen.”