BBL

Waarom werken en leren bij SWZ?

Wij leren voor en van onze cliënt. Niemand anders laat ons zo goed zien of we met de juiste dingen bezig zijn! Als BBL-leerling ga je om die reden aan de slag op één van onze woon- of dagbestedingslocaties. Daar werk je samen met het team. Zie elke ervaring als een kans om je kennis, inzicht en vaardigheden uit te breiden! Word uniek in je vak met ondersteuning van jouw werkbegeleider.

Binnen SWZ leiden wij onze leerlingen breed op. Tijdens je opleiding krijg je de kans om op meerdere SWZ-locaties te leren en te werken. Je maakt kennis met verschillende cliënten en hun begeleidingsbehoefte en met verschillende teams en collega’s. Waar ligt jouw kracht, passie en affiniteit?

SWZ is een erkend leerbedrijf

Voor welke BPV-opleidingsplekken kun je bij SWZ terecht?

Als BBL-leerling volg je een BBL-opleiding op niveau 3 of 4 bij één van de onderwijsaanbieders in de regio. Je groeit in enkele jaren toe naar de functie van begeleider (niveau 3) of van persoonlijk begeleider (niveau 4). Op niveau 3 betreffen dit de opleidingen: Verzorgende IG, MZ3 Begeleider Gehandicaptenzorg en de combi-opleiding  en op niveau 4 de opleiding Verpleegkunde of MZ4 Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg/ Specifieke doelgroepen.

Wat kun je van ons verwachten?

Ons aanbod

Je kunt met vertrouwen de meest voorkomende diensten, onder verantwoordelijkheid van een collega, meewerken. Vanzelfsprekend breiden we jouw werkzaamheden en verantwoordelijkheden gedurende de opleiding steeds verder uit.

  • Wij betalen jouw cursusgeld en de verplichte literatuur. Ook mag je lesdagen voor een deel in werktijd volgen.
  • We bieden jou een opleidingsplek voor 24-28 uur voor de duur van de opleiding, waarbij de dagelijkse werkpraktijk de basis is voor het leren. We leiden jou graag breed op, waardoor je gedurende de opleiding ervaring op doet op verschillende locaties.
  • Wij bieden jou een leerlingensalaris conform cao.
  • Wij bieden jou een baangarantie bij het behalen van het diploma en bij voldoende functioneren.

  • Yvonne Schmohl - BPV Consulente

  • Jolanda van der Wijst - Praktijkleerondersteuner BPV

  • Rita van Brunschot - Praktijkleerondersteuner BPV