Flexpool medewerkers

Linda

“Met medewerkers uit de SWZ flexpool kunnen wij openstaande diensten invullen en de roosters sluitend maken. Dit zorgt voor stabiliteit binnen de zorgteams. Daarom zijn wij erg blij met onze flexpool medewerkers!”, zo vertelt Linda van Werknet. “Voor flexpoolers zijn er veel voordelen. Zij kunnen hun diensten flexibel invullen, precies passend bij hun specifieke werkwensen. En ze kunnen ervaren hoe het is om met verschillende typen cliënten te werken.”

Kort gezegd is Werknet de afdeling die ervoor zorgt dat de openstaande diensten binnen SWZ zorg worden ingevuld: “Nadat een team haar planning heeft gemaakt, zitten daar vaak gaten in, bijvoorbeeld door vakantie, omdat een collega gestopt is of omdat er simpelweg niet genoeg personeel is. Die openstaande diensten geven zij aan ons door en dan gaan wij aan de slag. We plannen daarbij zes weken vooruit. En natuurlijk hebben we ook te maken met ad hoc aanvragen, bijvoorbeeld wanneer iemand ziek is. Per maand vullen we honderden diensten in.”

Die diensten worden ingevuld met ‘pnillers’ (personeel niet in loondienst, dus zzp) of met zzp’ers die via een bureau werken, maar het liefst met medewerkers uit de SWZ flexpool. “Zij hebben een flexibel contract van minimaal 2 uur, maar het contract kan ook veel groter zijn. We hebben veel verschillende diensten waaruit zij kunnen kiezen. Korte van drie uurtjes, maar ook diensten van 9 tot 5. Of juist in de avond van 7 tot 10 uur.”

Gezellig team

Linda Vervoort werkt al zeventien jaar bij SWZ zorg: “Ik heb intern de opleiding tot verpleegkundige gedaan en heb gewerkt als Begeleider plus, Coördinerend begeleider, Persoonlijk Begeleider bij dagbesteding en later bij de planning. Heel veel functies en afdelingen gezien, haha! Sinds juni werk ik als intercedent bij Werknet. Ook die functie bevalt me heel goed.”

Het team van Werknet bestaat uit zes personen. Vier intercedenten vullen de openstaande diensten in: Nanda Coenen, Bauke Blommers, Ilona van de Laar en Linda Vervoort (van links naar rechts op de foto). Ook Nanda en Ilona hebben bij SWZ in de zorg gewerkt. Bauke komt uit de kraamzorg en is planner bij de Thuiszorg geweest. Naast de intercedenten zijn er twee recruiters voor de werving van mensen die in vaste dienst komen: Piet en Monique. “Dit is echt een leuk team. En ik vind het werk ook heel leuk. Het is iedere dag anders. Steeds nieuwe uitdagingen en veel variatie in taken. En het is natuurlijk helemaal mooi om veel op te kunnen lossen!” Ook het contact met de verschillende locaties vinden ze erg leuk. “Ik heb veel belcontact met zo’n beetje alle teams. En gisteren ben ik op locatiebezoek geweest. Het is zo mooi om te zien hoe de verschillende teams werken. Samen bespreken we wat we voor elkaar kunnen betekenen. En hoe we elkaar op weg kunnen helpen!”

Krenten uit de pap

“Naast het inplannen van diensten komt er nog veel meer kijken bij ons werk: uren goedkeuren, overeenkomsten voor zzp’ers maken, arbeidsvoorwaarden gesprekken voeren, het verwerken van ruilingen en ga zo maar door. En we spreken natuurlijk regelmatig onze collega’s uit de flexpool. Zij zijn meestal heel enthousiast. Ze kiezen namelijk elke maand zelf welke diensten ze werken op welke locatie. Zo kunnen ze proeven van alle verschillende doelgroepen. En ze kunnen zelf de krenten uit de pap kiezen; hun favoriete diensten. Vaak ontstaat er na een tijdje een klik met een bepaald team. Als flexer is het heel tof als dat team dan specifiek naar jou gaat vragen. Daar spreekt veel waardering uit. Het team is ook super blij als je binnenkomt. En ook de cliënten zijn blij dat ze een bekend gezicht zien.”

Flexpool medewerkers gezocht

Het team van Werknet wil een oproep doen: “We hebben nieuwe mensen nodig voor de flexpool! We zijn blij met iedere medewerker die bij ons wil komen werken: helpende, stagiaire, begeleider, verpleegkundige, wat dan ook. We hebben bijvoorbeeld altijd vacatures voor helpende, niveau 3. Het is ideaal dat je zelf de regie hebt over je rooster. Bijvoorbeeld voor mensen die minder flexibel zijn in hun thuissituatie, zoals moeders die te maken hebben met de schooltijden van hun kinderen. Ook voor studenten en scholieren is de flexpool fijn; zij werken vaak de avonden, weekenden en vakanties. En we hebben bijvoorbeeld ook mensen die in de toekomst nog op reis willen. Zij werken nu heel veel om geld te sparen, nemen dan zes weken vrij om te reizen en werken daarna weer verder. Dat kan niet bij een normale baan.

Wil jij ook werken in de flexpool van SWZ zorg? Hier lees je er meer over: Werken bij SWZ in de flexpool.

Verleg de grenzen bij SWZ.

Vragen? Stuur een WhatsApp!