Kevin Verhagen

Kevin

“Dit werk geeft veel meer voldoening”

“Dat je als jongen de zorg in wil, is niet normaal. Tenminste niet in het milieu waar ik vandaan kom.” Toch stapte Kevin Verhagen over naar de zorg. Hoe dat bevalt, lees je in zijn verhaal.

“Ik heb nooit gezegd dat ik de zorg in wilde, omdat ik anders misschien uitgelachen zou worden. Mijn vader zat in de bouw en zei: ‘dit is ook goed voor jou; zo vader zo zoon’. Dat heeft hij er echt ingehamerd. Overdag werken voor de baas, ‘s avonds bijklussen, dan verdien je goud geld. Dat heb ik een tijdje gedaan. Bijna iedereen in mijn omgeving deed dat. Daarna stapte ik over naar de beveiliging en werkte ik in een winkel die bouwmaterialen verhuurde. Maar het gaf me weinig voldoening. Ik wilde liever met mensen werken.”

Na een korte zoektocht kwam Kevin terecht bij SWZ zorg. Hij vond het meteen leuk. “Ik leer veel over mezelf. En ik krijg heel veel waardering voor wat ik doe. Vooral van cliënten. Die connectie met cliënten vind ik heel mooi. Ze vinden het echt leuk als je er weer bent. In de bouw zou ik veel meer kunnen verdienen. Geld is leuk hoor, maar lang niet het belangrijkste van een baan. Hier haal ik veel meer voldoening uit.”

Hersenletsel

Kevin begon in augustus 2020 bij de Eekelhof, een woonvorm voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel in Schijndel. “Mijn moeder heeft ook NAH. Soms begrijpt ze iets niet en dan wordt ze boos. Dat vond ik altijd lastig om mee om te gaan. Door mijn werk bij De Eekelhof heb ik nu meer kennis van NAH. Ik kan nu beter met haar omgaan; ik kan haar beter helpen.”

Werkend leren

In september 2021 ging Kevin werken met mensen met een beperking (EMB) op Zonhove in Son. Hij is daar Assistent Begeleider en volgt de opleiding tot begeleider gehandicaptenzorg (mz3). “Ik ga één dag per week naar school. Daar heb ik bijvoorbeeld het vak communicatie. We bespreken dan hoe je gereageerd hebt op een bepaalde situatie en of je dat de volgende keer anders zou doen. Maar ik leer vooral veel tijdens mijn werkdagen. Hoe je dingen het beste kunt aanpakken bijvoorbeeld. Laatst begeleidde ik iemand met autisme. Ik dacht ‘als we het zo doen, zijn we veel sneller klaar’. Maar dat ging niet. Ik besefte dat het leven voor anderen niet altijd even makkelijk is. Dat leer je dus gaandeweg en dat vind ik heel leuk. Ik heb het gevoel dat ik de bewoners steeds beter ga begrijpen.”

“Ik ben heel tevreden over SWZ zorg als organisatie. En als werkgever. Vooral de openheid en de eerlijkheid. Toen ik iets anders wilde qua werkplek bijvoorbeeld, kon ik dat gewoon aangeven. Toen hebben we een open gesprek gehad over de mogelijkheden. Ze helpen je goed mee, proberen met je mee te denken over je toekomst. Bij de bedrijven waar ik vroeger werkte, was het veel slechter geregeld. Ik vind Zonhove een heel leuke plek om te werken. En de Eekelhof ook. Ik heb met SWZ nog nooit vervelende ervaringen gehad. Mensen moeten het zelf ervaren, hoe het is om hier te mogen werken.”

Wil jij ook werkend leren in de Zorg? Kijk dan op onze pagina over BBL: leren werken, werkend leren.

Verleg de grenzen bij SWZ.

Vragen? Stuur een WhatsApp!