Kevin

“Het klinkt misschien stom, dat ik het zo zeg. Maar ik kom uit een milieu, waarin het niet normaal is dat je als jongen de zorg in wil. Dan word je uitgelachen. Heel lomp. Dat heb ik dus nooit gezegd. Bovendien zat mijn vader in de bouw. Die zei: dat is ook goed voor jou; zo vader zo zoon. Dat heeft ie er echt ingehamerd. Overdag werken voor de baas, ’s avonds bijklussen, dan verdien je goud geld. Dat heb ik een tijdje gedaan. Bijna iedereen in mijn omgeving deed dat. Daarna stapte ik over naar de beveiliging en werkte ik ook nog in een winkel die bouwmaterialen verhuurde. Maar het was het allemaal eigenlijk niet voor mij. Geld is leuk hoor, maar lang niet het belangrijkste van een baan. Ik wilde liever met mensen werken. Daar kwam ik pas later achter.”

“Vorig jaar ben ik een beetje gaan neuzen op internet. Zo kwam ik bij SWZ. Eerst vonden ze me nog teveel twijfelen. Maar ik ben vrij rustig van mezelf. Misschien speelde dat mee. Toen ik thuiskwam dacht ik: dit wil ik wel! Toen heb ik meteen een motivatie-mail gestuurd. En werk ik sinds augustus op woonvorm De Eekelhof in Schijndel. Het gaat verrassend goed! Ik heb daar veel plezier en ervaar echt voldoening van wat ik doe. Dat vind ik belangrijk. En ik leer veel over mezelf. Dat ik rustig blijf, als het spannend wordt bijvoorbeeld. Dat wist ik ook wel uit mijn tijd als beveiliger. Ik heb toen veel meegemaakt. Maar nu moet ik zo’n situatie zelf oplossen. Dat vraagt toch iets anders. Ik had ook niet gedacht, dat ik zo goed kon omgaan met ongelukjes van cliënten. Geen probleem.”

“Mijn moeder heeft hersenletsel. Nu werk ik bij De Eekelhof ook met die doelgroep. Dat is wel bijzonder, ja. Maar ik weet niet of ik deze doelgroep wel het beste bij mij past. Dat zei mijn werkbegeleider ook: je zou het ook ergens anders zomaar heel erg naar je zin kunnen hebben. Maar daar kom ik wel achter. Tijd genoeg.”

Verleg de grenzen bij SWZ.