Ans van Rozendaal
“De overstap hielp me om fris te blijven in mijn werk”
Toen in maart 2020 de coronamaatregelen gingen gelden, mochten cliënten niet meer vanuit hun woonvorm een activiteitencentrum bezoeken. Het activiteitencentrum waar Ans van Rozendaal werkte moest tijdelijk sluiten. “Gelukkig kreeg ik een prachtige kans: ik mocht activiteiten gaan aanbieden binnen woonvorm De Eekelhof in Schijndel.”
“Ik vertaalde de activiteiten die we normaal bij het activiteitencentrum deden, kleinschalig door naar de woonvorm”, zo legt Ans uit. De cliënten vonden de dagbesteding op hun eigen woonlocatie volgens haar meteen heel fijn.
Positieve verandering
“Sinds we het zo doen, begint hun dag een stuk rustiger. Ze hoeven niet met de taxi naar de dagbesteding, maar kunnen wat later opstaan en rustig ontbijten. Wat ik ook zie, is dat cliënten tijdens de activiteiten meer met elkaar in aanraking komen en op een andere manier. En sommige cliënten die voorheen lastig tot niet te motiveren waren voor dagbesteding, bloeien nu op. Dat vind ik nog het mooiste van alles. Ik denk dat dit komt doordat we hen passende activiteiten kunnen aanbieden, meer op maat.
De overstap naar een andere werkomgeving heeft ook voor mij persoonlijk goed uitgepakt. Het hielp me om fris te blijven in mijn werk en om open te staan voor nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden. Bovendien ontmoet ik hier meer mensen, ik voel meer verbinding.”
“Ik heb echt geleerd dat ik anderen altijd om hulp kan vragen. Iedereen is hier bereid om je te helpen.”
Ontwikkelen van jezelf
“Omdat ik deze functie alleen doe, voelde ik me soms wat op mezelf teruggeworpen. Ik heb echt geleerd dat ik anderen altijd om hulp kan vragen. Iedereen is hier bereid om je te helpen. Ik heb de neiging om te veel hooi op mijn vork te nemen, dat is nog wel een leerproces,” beseft Ans.
“Wat ik fijn vind, is dat ik regelmatig trainingen mag volgen. Over psychische stoornissen, over handmassage en over RGM, dat is een oefenmethode voor de hersenen, waarbij ritme en muziek worden ingezet.”
Ze heeft het duidelijk naar haar zin bij SWZ zorg. “De cliënten noemen mij dagbesteding mevrouw Ans. Haha, dat hebben ze zelf bedacht! Ze hoeven mij echt geen mevrouw te noemen! Ik bedenk steeds weer nieuwe ideeën voor activiteiten, bijvoorbeeld uitstapjes naar het museum. Daar haal ik energie uit. Ja, hier zijn voor mij nog uitdagingen genoeg!”
Wil jij ook werken bij SWZ zorg?
< Terug naar overzicht