Matthijs Bloothoofd

leerling/BBL Matthijs Bloothoofd

“Heel veel plezier met de bewoners”

“Ik vind mijn werk heel gezellig. Soms is het zo leuk dat ik bijna vergeet dat ze cliënten zijn.” Matthijs Bloothoofd werkt bij Woonvorm Dertien Loten in Den Bosch. Hij is bezig met zijn opleiding tot persoonlijk begeleider in een BBL-traject (beroepsbegeleidende leerweg).

“Ik wilde bij de politie maar daar werd ik afgewezen. Ik wist niet wat ik toen wilde gaan doen. Mijn moeder werkt in de gehandicaptenzorg en vroeg of dat niks voor mij was. Nou nee, dat leek me helemaal niks! Ik ging mij online oriënteren. Uiteindelijk kwam ik op de website van SWZ zorg. Daar zag ik filmpjes die me aanspraken, omdat het heel mensgericht is. Ik heb twee keer een dienst meegelopen en dat vond ik heel leuk. Dus toen ben ik het gewoon gaan doen. En nu heb ik het echt naar m’n zin.” 
 
Woonvorm Dertien Loten 
“De vijftien bewoners hebben allemaal hun eigen appartement. Sommige bewoners hebben niet-aangeboren hersenletsel en anderen een (ernstig) meervoudige beperking. Veel van hen zitten in een rolstoel. Hun hulpvragen verschillen; de één wil een praatje maken, de ander heeft een paar extra handjes nodig. Maar verder zijn ze heel zelfstandig. Ze hebben hun eigen planning, krijgen bezoek en gaan naar de dagbesteding.” 

“Vooral de communicatie vind ik fijn. We hebben bijvoorbeeld leerling-bijeenkomsten waar we ervaringen uitwisselen met elkaar.” 

Combinatie van werken en leren 
“Ik werk 28 uur per week en daarnaast ga ik één dag per week naar school. Dat vind ik best een intensieve dag, want ik hou niet zo van school.” Matthijs voelt zich thuis bij SWZ zorg. “Vooral de communicatie vind ik fijn. We hebben bijvoorbeeld leerling-bijeenkomsten waar we ervaringen uitwisselen met elkaar. En wat er ook is, er is altijd iemand die je kan helpen. Ik voel me daardoor nooit alleen.” Ook over zijn collega’s is Matthijs erg te spreken. “Laatst kwam iedereen barbecueën bij mij thuis. We zijn een hechte club, we doen het echt samen. Iedereen heeft z’n kwaliteiten en zo verdelen we samen de taken. Er is voor iedereen wel een taak die goed past. Daarin zijn we ook heel eerlijk naar elkaar.”

Wil jij meer weten over het werk in de gehandicaptenzorg?

 

< Terug naar overzicht