Flexpool_Demi_Driessen

Demi

“Het werk in de flexpool is ideaal te combineren”

Demi Driessen is 24 jaar en werkt al vijf jaar in de flexpool van SWZ. Ze vindt het ideaal te combineren met haar hbo-opleiding. Heel veel ervaring opdoen en werken wanneer zij dat wil. Hoe het is om te werken in de flexpool, vertelt ze hieronder.

“Ik ben bij SWZ begonnen toen ik op het mbo zat in mijn derde jaar. Ik werkte bij de AH en wilde een leukere bijbaan. Ik ging op zoek naar werk dat beter aansloot bij mijn opleiding. Bij SWZ had ik ooit een snuffelstage gedaan en dat was goed bevallen. Dus daar heb ik weer aangeklopt. En ik ben lang blijven plakken!”

Flexibel werken

“Het grote voordeel van de flexpool van SWZ is dat het heel praktisch te combineren is. Ik kan zelf mijn rooster indelen. Dus ik bepaal zelf hoeveel uren ik wil werken, wanneer ik werk en ook waar ik wil werken. Dat kan op veel locaties in Noordoost- en Zuidoost-Brabant. Dat vind ik super. Zodra het rooster beschikbaar is, leg ik mijn agenda ernaast en kies ik welke diensten ik wil. Ik weet inmiddels precies welke diensten ik fijn vind en kies zelf of ik doordeweeks wil werken of in het weekend, of allebei.”

Veel ervaring opdoen

“Vooral in het begin werkte ik op veel verschillende locaties. Zo kon ik heel veel ervaring opdoen en merkte ik wat ik wel of minder leuk vond. Ik werkte in verschillende groepen, in verschillende woningen en met verschillende doelgroepen. Werkzaamheden van hoog tot laag niveau. Begeleiding met veel tot weinig zorg. In sommige groepen ben je meer bezig met het begeleiden van gedrag, bij andere meer met het begeleiden van de zorg. Ik werkte soms met mensen met een (ernstige) meervoudige beperking (EMB) en soms met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Soms in woongroepen, soms bij dagbesteding en soms bij zorg op school.”

Oriënteren voor de toekomst

“Doordat ik zoveel verschillende werkzaamheden heb gedaan en locaties en doelgroepen heb gezien, kon ik me mooi oriënteren. Dit werk is echt een aanrader als je op school zit en als je nog niet weet waar je wilt gaan werken na je opleiding. Ik zou iedereen aanraden om tijdens je mbo te starten in de flexpool van SWZ. Juist omdat je je dan zo goed kunt oriënteren. Uiteindelijk word je enthousiast over een bepaald soort werk en ga je jezelf daar vaker indelen. Dan bouw je iets op en worden je collega’s ook enthousiaster over jou. Je leert jezelf goed te profileren in je werk. Dan kan er zo een vaste baan uitrollen.”

Favoriete locatie

“Het werken in woongroepen past goed bij mijn rooster. Dat werk vind ik ook het leukst. Daarom plande ik mezelf daar vaak in. Vooral op locatie Zonhove werk ik graag. Daar kennen de cliënten en de collega’s me goed. Uiteindelijk zijn er nu twee groepen waar ik veel werk. Zij maken hun rooster en vragen mij wanneer ik kan. Dan kies ik wanneer ik wil werken. Soms werk ik extra uren, als me dat goed uitkomt.

Je krijgt een vast contract met daarin het aantal uren dat je in principe wilt werken. Toen ik steeds meer ging werken, werd ik gebeld of ik dat in mijn contract wilde laten aanpassen. Binnen de flexpool is het mogelijk om het aantal uren binnen je contract op- en af te schalen. Het is fijn dat ze zo met je meedenken.”

Voldoening van je werk

“Ik heb erg veel plezier in mijn werk. Zeker als ik een cliënt aan het lachen kan maken. Als we samen lekker gek kunnen doen. En ik helemaal mezelf kan zijn. Laatst was ik aan het werk met een cliënt die qua gedrag wat lastiger kan zijn. Hij gaf me spontaan een omhelzing, dat was heel bijzonder. Dan besef je wat je kunt betekenen voor onze cliënten.”

SWZ als werkgever

“Tijdens mijn opleiding heb ik meerdere stages gelopen en dus ook andere werkgevers meegemaakt. Toch heb ik er bewust voor gekozen om bij SWZ te blijven werken, al vijf jaar lang. Bij SWZ is de sfeer heel gemoedelijk. Zonhove vind ik echt een fijne plek, het voelt bijna als een tweede thuis. Met een veilige sfeer.

Als ik klaar ben met mijn opleiding, hbo Pedagogiek, wil ik gaan werken in het pedagogische werkveld. Ik wil iets met kinderen gaan doen, ook een stukje behandeling. Wie weet kan dat tegen die tijd wel bij SWZ. Ze geven je de ruimte om samen het gesprek hierover te hebben en de mogelijkheden te bekijken. Ik zou graag blijven werken bij zo’n fijne en betrokken werkgever.”

 

Wil jij ook werken in de flexpool van SWZ? Bekijk hier de vacature: https://werkenbijswzzorg.nl/vacature/274/vacature-Flexibel-(persoonlijk)-begeleider-NAH-en-EMB/

Verleg de grenzen bij SWZ.

Vragen? Stuur een WhatsApp!