zelforganiserende teams

Piet

Werken in een zelforganiserend team waardoor je direct dát kan doen waar jouw cliënt de meeste behoefte aan heeft. Is dat mogelijk? En hoe werkt dat dan precies? SWZ medewerker Piet Nolting legt het uit.

“Bij SWZ hebben we er vier jaar geleden voor gekozen om te gaan werken met zelforganiserende teams. “Dit wil zeggen dat een zorgteam haar eigen werk organiseert, waardoor je veel directer kunt schakelen. En eigenlijk is dat heel natuurlijk, want onze zorgmedewerkers zijn iedere dag bezig met de beste zorg voor onze cliënten. Als zorgmedewerker ken én ervaar je de behoeften van de cliënt in de dagelijkse praktijk. Hoe mooi is het om daar ook direct invulling aan te kunnen geven? Werken met zelforganiserende teams zorgt voor merkbare mensgerichte zorg. Heel veel organisaties zeggen dat ze op deze manier werken, maar bij SWZ doen we het ook écht! Dat maakt ons uniek. Je kan hier écht het verschil maken.”

Verschil maken

Piet maakte zelf een jaar geleden de overstap van commercie naar de zorg. “Ik wilde in mijn werk heel graag meer maatschappelijk betrokken zijn, een bijdrage aan de samenleving leveren. SWZ voelt vanaf dag één als een warm Brabants bad waar je kansen krijgt en waar iedereen je met open armen ontvangt.”

“Bij SWZ ondersteunen we mensen met een ernstig meervoudige beperking (EMB) en niet-aangeboren hersenletsel (NAH) in de regio’s Noordoost en Zuidoost Brabant. Dat doen we bijvoorbeeld op locatie Zonhove, een woonterrein met 17 woningen en diverse dagbestedingslocaties, waaronder een lunchroom en een winkel. Onze cliënten kunnen hier zinvol werken, de producten die ze maken worden veel verkocht. Voor Zonhove staat een grote ontwikkeling voor de deur, want daar bouwen we aan een compleet nieuwe wijk voor mensen met een ernstig meervoudige beperking.”

Werken bij SWZ

Piet maakt direct een sprongetje naar zijn werk als recruiter: “Met de nieuwbouw van Zonhove laten we ook de ambitie zien van SWZ. En om die ambitie waar te maken zijn we altijd op zoek naar collega’s met een écht zorghart. Werken bij SWZ is werken bij een werkgever die jou de ruimte geeft. Werken met hart én hoofd. En kunnen genieten van de kleine stapjes vooruit die je met jouw cliënt kan maken. Maar ook werken met de mogelijkheid om zelf door te groeien van niveau 3 naar 4. Of van helpende naar begeleider. Er zijn volop kansen, ook als je op zoek bent naar een stage of bijbaan voor de zomervakantie. Kom je bij ons de grenzen verleggen?”

Bij SWZ geloven we sterk in de persoonlijke klik. Je kunt onze vacatures bekijken en daarop reageren. Maar misschien wil je gewoon eens wat meer weten over de mogelijkheden bij SWZ? Of even kennismaken? Stuur dan een mailtje naar recruiter Piet via recruitment@swzzorg.nl .

Verleg de grenzen bij SWZ.

Vragen? Stuur een WhatsApp!