Zij-instroom

Waarom werken en leren bij SWZ?

Je hebt een diploma behaald in een andere sector, maar je wilt graag in de sector zorg en welzijn werken? Dan is het zij-instroom traject wellicht iets voor jou! Niet alleen jouw opleiding is van belang, maar ook reeds opgedane werk- en levenservaring telt.

Wij leren voor en van onze cliënt. Niemand anders dan de cliënt laat ons zo goed zien of we de juiste dingen doen en leren!

Als zij-instromer ga je om die reden aan de slag op één van onze woon- of dagbestedingslocaties en zal je onderdeel zijn van het team. Maak gebruik van jouw levenservaring en verworven vaardigheden en competenties, maar zie daarnaast iedere situatie als een kans om te groeien en je kennis, inzicht en (houdings)vaardigheden uit te breiden! Word –met ondersteuning van jouw werkbegeleider- uniek in ons vak!

Binnen SWZ leiden wij onze zij-instromers graag breed op. Je krijgt de kans om tijdens je opleiding op meerdere locaties te leren en werken. Je maakt kennis met verschillende cliënten en hun begeleidingsbehoefte, met verschillende teams en collega’s, maar daarnaast met jezelf als toekomstig professional in ons vak!

 

Werken en leren bij SWZ

SWZ is een erkend leerbedrijf.  Als zij-instromer werk je op een van onze woon- of dagbestedingslocaties en volg je  daarnaast een opleiding op niveau 3 of 4. Samen verkennen we -passend bij onze mogelijkheden- de opleiding, de opleidingsduur en de keuze voor de opleidingsaanbieder die het best bij jou en jouw ambities past.

Je groeit in enkele jaren toe naar de functie van begeleider (niveau 3) of  persoonlijk begeleider (niveau 4), waardoor het van belang is dat je het (wellicht verkorte) opleidingstraject afsluit met een erkend diploma.

SWZ is een erkend leerbedrijf

Voor welke BPV-opleidingsplekken kun je bij SWZ terecht?

Op niveau 3 zijn dit de opleidingen Verzorgende IG, MZ3 Begeleider Gehandicaptenzorg/ Specifieke doelgroepen en de combi-opleiding en op niveau 4 de opleiding Verpleegkunde of MZ4 Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg/ Specifieke doelgroepen.

Wat kan je daarnaast van ons verwachten?

 • Is de zorg nieuw voor jou? Dan werken we je graag gedurende de eerste drie maanden van jouw dienstverband in op locatie, waarna je met vertrouwen de meest voorkomende diensten onder verantwoordelijkheid van een collega mee kan werken. Vanzelfsprekend leer je tijdens je opleiding steeds nieuwe werkzaamheden en ga je meer verantwoordelijkheden krijgen.
 • Deze inwerkperiode benutten we – indien door jou gewenst – ook om te verkennen welke opleiding het best bij jou past.
 • We bieden jou een BPV-opleidingsplek voor 24- 28 uur voor de duur van de opleiding waarbij de dagelijkse werkpraktijk de basis is voor het leren. Hierin sluiten we graag aan bij jouw werk- en levenservaring en de competenties die je reeds hebt
 • We leiden jou graag breed op, waardoor je gedurende de opleiding ervaring op zal doen op verschillende locaties.
 • Je ontvangt een salaris, conform cao
 • Wij betalen jouw cursusgeld en daarnaast de verplichte literatuur. Ook mag je lesdagen voor een deel in werktijd volgen.
 • Wij bieden jou baangarantie bij het behalen van het diploma en voldoende functioneren.

Spreekt de doelgroep en de visie van SWZ jou aan?

Bekijk de actuele vacatures voor zij-instroom of neem contact met ons op!

 • Yvonne Schmohl - BPV Consulente

  Mail: yvonne.schmohl@swzzorg.nl

  Telefoon: 088-799 8934

 • Jolanda van der Wijst - Praktijkleerondersteuner BPV

  Mail: jolanda.wijst@swzzorg.nl

  Telefoon: 088-799 8842

 • Rita van Brunschot - Praktijkleerondersteuner BPV

  Mail: Rita.brunschot@swzzorg.nl

  Telefoon: 088-799 8926