Hanny Simons

Zoveel waardering voor de vrijwilligers op Zonhove!

Ze is lid van het Regioberaad, heeft zitting gehad in de Werkgroep Herindeling Cliënten, is gevraagd voor de Werkgroep Wonen & DAC en was betrokken bij de organisatie van de Verkeersweek. Onder leiding van een extern adviseur heeft ze, met een aantal medewerkers van SWZ, het Proces instroom cliënten beschreven.

Toch voelt Hanny Simonis (71) zich geen vrijwilliger. Haar dochter Bregje woont op Zonhove, ze voelt zich als ouder betrokken bij het welzijn van haar kind en de andere cliënten. ”Het gaat sowieso om je eigen kind. Als je de kans krijgt om een stem te hebben in besluitvorming die impact heeft voor haar maar zeker ook voor alle cliënten dan moet je die kans pakken.”

Bregje woont al jaren op Brink 17-18 en heeft het er prima naar haar zin. Over de begeleiding is Hanny erg te spreken: “Er werkt daar zo’n fijn, hecht team! En al die activiteiten die voor en met de cliënten worden georganiseerd! Meestal ga ik op de eerste donderdagavond van de maand zelf met Bregje zwemmen. Verder zingt ze in een koortje, de Zonnestralers,  gaat ze dansen, wordt er door cliënten boccia (een soort jeu de boules) gespeeld of gaan ze met de bewoners naar een film in d’n Tref, een optreden van een band of iemand die zomaar muziek komt maken. Bovendien gaat Bregje regelmatig met Henri, een vrijwilliger, op stap. Naar de weekmarkt, of een keer naar Ikea. Overal zitten vrijwilligers bij. Daar moet SWZ echt zuinig op zijn.

Juist de mensen die zelf geen kind op Zonhove hebben, maar wel altijd klaar staan. Ik heb daar zoveel waardering voor! Die mogen best wat vaker een pluim krijgen!

We krijgen allemaal rond 5 december/Kerst een ”kerstpakket” en onlangs, in de corona-tijd, hebben we een kaartje en een reep chocola van SWZ gekregen. De verbinding is er zeker, ook als we met zijn allen, personeel en vrijwilligers, een gezamenlijke activiteit hebben, zoals vorig jaar, 12 april, Ubuntu dag, toen we met zijn allen naar De Efteling mochten.

Een aantal bijzondere, jaarlijks terugkerende, evenementen wil Hanny graag in het bijzonder benoemen: “De Kersttocht en de Bike & Trike-dag! Juweeltjes! Maar ook alle andere activiteiten en niet te vergeten het jaarlijkse vakantieprogramma. Zoveel tijd en enthousiasme als daar in gaat zitten. Iedereen geniet. En iedereen doet het volgend jaar gewoon weer mee, zonder twijfels. Ondanks de inspanningen en de tijd die ze erin investeren. Prachtig om te zien!

Ik blijf wel plakken. Ik ben er toch wel, als moeder van Bregje. Het zijn die andere vrijwilligers waar we bij SWZ zo zuinig op moeten zijn!