bijbaan tijdens studie

Michelle

“Ik leer hier meer dan uit mijn boeken”

“Ik doe de opleiding tot Verpleegkundige op mbo-niveau aan het Summa College in Eindhoven. Sinds november loop ik stage bij SWZ Zorg. Dat bevalt heel erg goed! Sowieso vind ik het fijn om met mensen te werken, ze zijn zo dankbaar! Sinds kort heb ik ook een bijbaan via SWZ, zo kan ik nog meer leren.” Lees hier het verhaal van Michelle de Wit (19).

“Vier jaar geleden heb ik een snuffelstage gedaan bij de Emilius school. Dat vond ik echt super leuk. Ik ontdekte dat ik graag wil werken met kinderen met een beperking. Op die school kan ik nu nog niet terecht; hopelijk is er na mijn studie plaats is om daar te gaan werken. Maar ik hoorde daar, dat de kinderen van deze school vaak gaan logeren bij het Logeerhuis in Son. Dus toen heb ik daar gesolliciteerd! Nu kan ik toch alvast werken met deze kinderen.”

Sinds december werkt Michelle in het Logeerhuis als ondersteunende. “Ik ben vijf dagen per week bezig met school en stage en daarnaast werk ik eens per twee weken op zaterdag. Het werk is van 9 tot 5, ik hoef geen avonddienst te draaien. Zo heb ik genoeg tijd over voor mijn studie. Na mijn stage wil ik hier wel meer gaan werken.”

Studie en werk combineren

“Studeren en werken bij SWZ is makkelijk te combineren omdat je zelf kunt kiezen tussen korte en lange diensten. Vooral in de gehandicaptenzorg zijn er veel korte diensten. Maar ook bij het verpleeghuis kun je korte diensten werken, bijvoorbeeld van 7 tot 11 of van 7 tot 13 uur. Voorheen deed ik de flexpool en dat was ook heel makkelijk. En ik verdien ook prima voor een 19-jarige; in de supermarkt krijg je dit salaris niet!”

Leren in de praktijk

“Nu ik stage loop, ben ik meer tijd kwijt aan mijn studie. Toch hou ik nog genoeg energie over om op zaterdag te werken. Ik krijg er juist energie van. Het is leuk om met mijn werk bezig te zijn. Om school te combineren met de praktijk. Want ik leer meer in de praktijk dan uit boeken. Haha, ik ben een beetje een wijsneusje, ik stel veel vragen aan collega’s. En ik kan steeds met hen meekijken. Dat contact met collega’s is heel leerzaam, dat leer je niet uit een boek. Iedere dienst leer ik wel weer iets nieuws.”

Het Logeerhuis

“Bij het Logeerhuis kunnen kinderen met een verstandelijke beperking logeren en er is ook een BSO. De belangrijkste visie is om ouders te ontlasten, zodat zij even kunnen bijkomen. En het is voor de kinderen ook een proces als voorbereiding op het wonen op de groep. Ik werk in een jong team, mijn collega’s zijn heel open en vriendelijk. Ik werd vanaf het begin al overal bij betrokken. En er is veel afwisseling. Het zijn eigenlijk nooit dezelfde kindjes en de leeftijden verschillen van 5 tot 23 jaar. De ene wil spelen en een ander kind wil wandelen of  spelletjes doen. Ik ben bezig met hen te vermaken, met ontbijt regelen, verschonen en in bed leggen. Op deze locatie in Son zit alles bij elkaar: verschillende groepen, dagbesteding, school en ze kunnen hier ook zwemmen en sommigen mogen paardrijden. Daardoor zie je heel veel verschillende dingen. Iedereen kent elkaar en we hebben ook nauw contact met elkaar. Zo leer ik mensen kennen van het medisch team, het TOV-team en andere leuke collega’s.”

Begeleiding

“Hier wordt me heel duidelijk uitgelegd wat ik mag doen en wat er van me verwacht wordt. Wat cliënten mogen eten bijvoorbeeld, staat heel duidelijk beschreven. En mijn collega’s staan altijd open om vragen te beantwoorden. Ik word niet in het diepe gegooid!”

Aanraden

“Het is inmiddels wel duidelijk dat ik anderen zou aanraden om bij SWZ te werken naast je studie, haha. Ik zou dan adviseren om een klein contract te nemen, bijvoorbeeld van 4 uur. Je kunt dan aangeven dat je tijdens je stageperiode minder wilt werken en in je vakantie juist meer, dan wil je bijvoorbeeld 16 uur. Sommige van mijn vriendinnen hadden een contract met heel veel uren en dat bleek te pittig. Je kunt beter kiezen voor weinig uren en dat uitbreiden.”

Bij SWZ krijg je de ruimte zodat je je grenzen kunt verleggen. We willen uitblinken in ons vak en zorgen dat zowel jij, het team en de cliënten blijven groeien. Wil jij dat ook? Kom dan werken bij SWZ Zorg.

Bekijk onze vacatures

 

 

Verleg de grenzen bij SWZ.

Vragen? Stuur een WhatsApp!