Verhalen van medewerkers

Jody en Bertine

Raad van Bestuur

“Wij kiezen voor wat écht belangrijk is: aandacht”

We staan als samenleving voor een gigantische uitdaging. “Alleen als we fundamenteel andere keuzes durven maken, kunnen we onze cliënten kwaliteit van leven blijven bieden. Wij kiezen voor wat écht belangrijk is: aandacht.”


Lees meer

Mariëlle de Wilt

Int. Ambulant Gezinsbegel.

“Steeds weer nieuwe kansen, waardoor ik me blijf ontwikkelen”

“Ik had nooit verwacht zo lang bij één werkgever te blijven. Maar SWZ zorg biedt me steeds nieuwe kansen aan. Deze organisatie is groot genoeg, ziet mijn kwaliteiten en geeft me de ruimte.”


Lees meer

Eugene en Lieske

Tuinbeheer

“We willen de tuinen weer laten floreren”

Eugene en Lieske verzorgen sinds twee maanden de tuinen van SWZ zorg. “Wij zijn ontzettend fijn ontvangen en voelden ons al heel snel thuis. We willen de bewoners blij gaan maken met prachtige tuinen.”


Lees meer

Doris van der Valk

Flexmedewerker

“Ik ben opgegroeid bij SWZ zorg”

“Als kind kwam ik hier al vaak, meerdere familieleden werkten bij SWZ zorg. Dus het voelt als een familie voor mij.” Zelf werkt Doris nu vijf jaar als flexmedewerker bij verschillende onderdelen. De passie voor mensen met een beperking is haar met de paplepel ingegoten.


Lees meer

Renate Schalkwijk

Persoonlijk begeleider

“Behoefte aan begeleiding verandert met de leeftijd”

Renate Schalkwijk wil oudere mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) een fijne oude dag bezorgen. Ze zegde haar commerciële baan op en ging in de zorg werken, op haar eenenvijftigste. Over haar doel, haar motivatie en haar overstap vertelt ze in dit verhaal.


Lees meer

Adrienne van Kempen

Vrijwilliger

“Al 35 jaar vrijwilliger bij SWZ zorg”

Adrienne van Kempen doet al 35 jaar vrijwilligerswerk bij SWZ zorg. “Het is fijn om bezig te zijn voor hen. Je kunt heel goed zien dat ze plezier hebben.” Adje deelt haar ervaringen als vrijwilliger in dit verhaal.


Lees meer

Marieke Timmermans

Begeleider

“Een carrièreswitch waar ik geen spijt van heb”

De coronatijd heeft ook goede dingen gebracht, bijvoorbeeld voor Marieke Timmermans. Zij werkte in een winkel, die door de lockdown maatregelen tijdelijk haar deuren sloot. Marieke ging werken bij Woonvorm De Munsel in Boxtel. Het zorgen voor mensen met een beperking beviel haar goed. Een collega zag de glinstering in Mariekes ogen en vroeg haar of ze ooit had overwogen een zorgopleiding te doen. Wat vervolgens gebeurde, lees je in Mariekes verhaal.


Lees meer

Matthijs Bloothoofd

Leerling

“Heel veel plezier met de bewoners”

“Ik vind mijn werk echt heel gezellig. Met de bewoners kan ik enorm lachen. Soms is het zo leuk dat ik bijna vergeet dat ze cliënten zijn.” Matthijs Bloothoofd is helpende en bezig met zijn opleiding niveau 4, in een begeleid leren traject (BBL).


Lees meer

Linda de Wit

Helpende

“Cliënten iets nieuws leren, geeft me zoveel voldoening”

Een carrière in de zorg beginnen op je 45e? Ja natuurlijk! Linda de Wit maakte twee jaar geleden een carrièreswitch en voelt zich nu helemaal op haar plek. Over haar opleiding, werk en haar passie voor gehandicaptenzorg vertelt ze hier.


Lees meer

Sven Daemen

Begeleider (leerling)

“Als zij-instromer krijg ik goede begeleiding”

Na twintig jaar in de theatertechniek wilde Sven Daemen iets anders. Nu volgt hij als zij-instromer een leer-werktraject in de gehandicaptenzorg. En dat geeft hem veel voldoening.


Lees meer

Regien de Heijde - Vos

Verpleegkundige

“Je rol als verpleegkundige is heel interessant”

“We verrichten veel medische handelingen. Maar we laten onze bewoners vooral mens zijn. Je overweegt risico’s om het leefgenot te verhogen.” Regien werkt bij een zeer intensieve zorggroep op Zonhove. “Je kunt zo veel betekenen voor deze jongeren.”


Lees meer

Senne Timmers

Leerling Verpleegkundige

“Ik leer veel door te werken”

Hoe is het om een leer-werkplek te hebben in de gehandicaptenzorg? Senne Timmers volgt de BBL-opleiding tot Verpleegkundige. “Voorheen deed ik dat in voltijd, maar dit past veel beter bij mij. De combinatie van leren en werken vind ik leuker en het is goed te combineren.”


Lees meer

Claire Badoux

BPV Consulent

“Steeds meer maatwerkopleidingen voor mensen met een zorghart”

“Voor zij-instromers, stagiairs en leerlingen die een BBL-traject volgen, voor mensen die willen leren in de praktijk, zijn de mogelijkheden eindeloos", vertelt Claire.


Lees meer

Carlijn van Erp

Zorgassistent

“Heel veel geleerd tijdens mijn stage, ook over mezelf”

Carlijn liep stage bij woongroep Brink 14-16. Met deze leer-werkplek rondde ze haar opleiding af. Daarna kreeg ze een jaarcontract aangeboden! Hier lees je het verhaal van Carlijn.


Lees meer

Piet Nolting

Recruiter

“We werken met zelforganiserende teams”

Werken in een zelforganiserend team waardoor je direct dát kan doen waar jouw cliënt de meeste behoefte aan heeft. Is dat mogelijk? En hoe werkt dat dan precies? SWZ medewerker Piet Nolting legt het uit.


Lees meer

Beau Klaassen

Persoonlijk Begeleider

“Deze kinderen een fijne woonsfeer bieden, vind ik het belangrijkste”

“De ontwikkeling van de kinderen zien, dat vind ik prachtig. Daar haal ik mijn voldoening uit.” Beau Klaassen (32) vertelt waarom dat zo is.


Lees meer

Demi Driessen

Begeleider Flexpool

“Het werk in de flexpool is ideaal te combineren”

Demi Driessen werkt al vijf jaar in de flexpool van SWZ. Ze vindt het ideaal te combineren met haar opleiding. Heel veel ervaring opdoen en werken wanneer zij wil. Hier vertelt ze meer.


Lees meer

Suzanne Hagenbeek

Persoonlijk Begeleider

“Teruggekeerd om bij SWZ zorg te werken”

Suzanne Hagenbeek wilde na 25 jaar eens verder kijken dan SWZ zorg. Ze ging ergens anders werken en leerde veel. Toch ging ze binnen een jaar weer terug naar SWZ zorg. Hier vertelt ze waarom.


Lees meer

Linda Vervoort

Intercedent Werknet

“Heel blij met onze flexpool medewerkers”

“Met onze flexpool medewerkers kunnen we zorgen voor stabiliteit binnen de zorgteams. Ook voor hen zijn er veel voordelen. Flexpoolers plannen hun diensten flexibel in, precies passend bij hun specifieke werkwensen. En ze kunnen ervaren hoe het is om met verschillende typen cliënten te werken.”


Lees meer

Ans van Rozendaal

Activiteiten Begeleider

“Cliënten bloeien op van mijn activiteiten”

In coronatijd maakte Ans van Rozendaal noodgedwongen een overstap naar een heel andere werkomgeving. Een uitdaging die goed voor haar uitpakte. Ans vertelt hoe dit verliep, wat ze ervan geleerd heeft en hoe ze voldoening haalt uit haar werk.


Lees meer

Sanne Vos

Helpende

“Ik leer hier echt enorm veel”

Sanne vindt het werk in de gehandicaptenzorg heel anders dan ze gewend was in de ouderenzorg. “Ik krijg bij SWZ veel ruimte voor mijn opleiding en ik kan altijd alles vragen aan mijn collega’s. Ze motiveren me enorm.”


Lees meer

Michelle de Wit

Helpende

“Ik leer hier meer dan uit mijn boeken”

“Werken bij SWZ is makkelijk te combineren met een studie omdat je zelf kunt kiezen tussen korte en lange diensten.” Michelle vertelt waarom ze andere studenten wil aanraden een bijbaan te nemen bij SWZ.


Lees meer

Kevin Verhagen

Assistent Begeleider i.o.

“Dit werk geeft veel meer voldoening”

“Dat je als jongen de zorg in wil, is niet normaal. Tenminste niet in het milieu waar ik vandaan kom.” Toch stapte Kevin Verhagen over naar de zorg. Hoe dat bevalt, lees je in zijn verhaal.


Lees meer

Bram Paridaans

Zorgtechnologie en I&A

“Volop kansen en waardering bij SWZ zorg”

Zorgtechnologie kan bijdragen aan een betere kwaliteit van leven voor onze cliënten. Dat toonde Bram Paridaans aan tijdens zijn stage. Met zijn enthousiaste inzet verdiende hij een vaste baan bij SWZ.


Lees meer

Anastasios Kotoulas

Verzorgende

“Het werken is hier makkelijker en beter”

Anastasios Kotoulas (24) werkte in Griekenland als verpleegkundige. Vorig jaar besloot hij in Nederland een beter leven op te gaan bouwen. Bij SWZ kreeg hij die kans en is hij gelukkig. Hier vertelt hij zijn verhaal.


Lees meer

Monica van der Meer

Relatiebeheerder

“Kijken naar mogelijkheden van cliënten, niet naar beperkingen”

Hoe stemt SWZ zorg haar dienstverlening af op de veranderende behoeften van cliënten? Daarover vertelt Monica van der Meer.


Lees meer

Lonneke Sanders

Persoonlijk Begeleider

“Pittige periode maakte ons team sterker”

Wanneer je als team veel tegenslagen te verwerken hebt, kun je bij de pakken neer gaan zitten. Het team van Lonneke Sanders deed precies het tegenovergestelde.


Lees meer

Angelina Maréchal

Persoonlijk Begeleider

“SWZ zorg kijkt echt naar mijn ontwikkeling”

Na de geboorte van haar kind zag Angelina even geen ontwikkelingsperspectief meer. Met goede begeleiding vanuit SWZ zorg vond ze een nieuw doel én behaalde ze haar hbo-diploma.


Lees meer

Leonie Diemers

Persoonlijk Begeleider

“Ondersteuning bij NAH is soms een pittige puzzel”

“Dé cliënt met NAH bestaat niet. Door goed te luisteren naar Teun en zijn zorgvraag, hebben we veel bereikt.” Persoonlijk Begeleider Leonie Diemers en haar cliënt Teun vertellen wat ze van elkaar hebben geleerd.


Lees meer

Marjon van Acht

Zorgbemiddelaar

“Steeds nieuwe kansen bij SWZ zorg”

Marjon van Acht werkt al 22 jaar bij SWZ Zorg, in veel verschillende functies. Natuurlijk was het niet altijd rozengeur en maneschijn, maar toch besloot ze elke keer weer te blijven. Hier vertelt ze waarom.


Lees meer

Werken bij SWZ zorg

Vragen? Stuur een WhatsApp!