Senne Timmers

Senne

“Ik leer veel door te werken”

Senne Timmers volgt de BBL-opleiding tot Verpleegkundige. “Voorheen deed ik dat in voltijd, maar dit past veel beter bij mij. De combinatie van leren en werken vind ik leuker en het is goed te combineren.”

Senne (21) werkt nu als leerling bij Brink 13-15 op Zonhove. “Ik ben iemand die van aanpakken houdt. Dat doe ik liever dan dat ik uren achter een laptop zit te leren. En ik vind het heel leuk om collega’s te hebben. Door te doen en door met anderen mee te kijken, leer ik heel veel.”

Werkend leren

Sennes moeder kwam met het idee om een BBL-opleiding te gaan doen bij SWZ Zorg. “Zij werkt ook bij SWZ zorg, ook op Zonhove. Zij heeft zelf ook hier een opleiding gedaan, wel 30 jaar geleden. Toen ze met de BBL-opleiding kwam, ben ik meteen gaan bellen.”

Senne startte in februari 2020 en heeft sindsdien al veel locaties van SWZ Zorg gezien. “Ik heb bij Brink 6-8 met kinderen gewerkt bij de school. Daarna ging ik naar volwassenen bij Buitenbrink 5-7. Ik vind het fijn dat ik regelmatig mag wisselen, zodat ik steeds weer ergens anders kan leren. Na een jaar had ik het gevoel dat ik alles wel onder de knie had bij Buitenbrink 5-7. Ik kreeg behoefte aan een nieuwe uitdaging; uit mijn comfortzone gaan. Ik was benieuwd naar nieuwe cliënten en nieuw team.”

Makkelijk te combineren

“Ik wilde graag een combinatie maken met twee groepen, omdat ik 30 uur per week werk. Dat was gelukkig mogelijk. Nu werk ik op de woensdag bij Brink 20-22, als begeleider, dus niet als leerling. En de rest van de week ben ik leerling-verpleegkundige bij Brink 13-15. Op vrijdag ben ik op school. Dat is heel goed te doen hoor. Ik heb het gevoel dat ik vaak vrij ben,” legt Senne uit. “De ene week werk ik zeven dagen en de andere week twee dagen. Dat schema verschilt bij iedereen. Ik vind het niet erg om thuis aan mijn schoolopdrachten te werken. Doordat ik steeds zoveel dagen vrij ben, kan ik me weer helemaal opladen. En dan heb ik weer energie voor tien. En heel veel zin om te gaan werken!”

Gehandicaptenzorg

“Ik haal veel voldoening uit het werken met gehandicapten. Zij kunnen zo genieten van de aandacht die je geeft. Zelfs cliënten die verbaal niet sterk zijn, of helemaal niet kunnen praten, geven je soms hun breedste glimlach. Je bouwt echt een mooie band op met een client. Dat heb je in een ziekenhuis niet. Ze hebben en kunnen soms weinig, en zijn heel blij met alle kleine dingen die je voor hen doet.”

Senne werkte ook een tijdje bij SWZ zorg met cliënten met niet aangeboren hersenletsel (NAH). “Zij kunnen veel meer zelf. Dus daar ben je met andere werkzaamheden bezig dan hier. Ik hou erg van zorgen en daarom past deze doelgroep beter bij mij: Hier zijn cliënten met een Ernstige Meervoudige beperking, zij hebben een zwaardere indicatie. Dat vind ik interessant.”

Senne lacht: “Ik heb hier veel vaste cliënten. Ik zie Zonhove als een dorpje. Elke woongroep is een huisje in het dorp. Op het Zonhove terrein voel ik ook een dorps gevoel, dat vind ik gezellig. En ik besef dat het uniek is in de gehandicaptenzorg.”

Collega’s in de zorg

“Het valt me op dat mijn collega’s een voorliefde hebben voor dit werk. Echte passie voor het vak. En iedereen mag zichzelf zijn binnen SWZ zorg. Soms vraag ik iemand van het TOV-team om medisch advies over een client. Zij vragen dan ook wat ik zelf denk. Collega’s vertrouwen op elkaars kennis en kunde. Binnen het team is iedereen gelijkwaardig, ze rekenen je niet af op iets. Dat vind ik heel fijn. Een schoonmaker is net zo belangrijk als alle andere collega’s. Ik word ook niet gevraagd naar mijn functie of ervaring. Bij andere organisaties is er meer een rangorde, hoor ik van mijn klasgenoten.”

Senne heeft het gevoel dat ze nog niet uitgeleerd is bij SWZ zorg. “Ik heb met mijn opleiding nog één jaar te gaan, maar ik wil nog veel meer leren. Dit is een gezellige omgeving om te werken en ik heb fijne collega’s. Ik heb het al drie jaar erg naar mijn zin gehad. En ik zie nog genoeg uitdaging bij SWZ, dus ik zou het liefst blijven.”

 

Wil je meer weten?

Lees over de mogelijkheden van werkend leren 

Lees over de mogelijkheden voor een zij-instromer

Lees over de mogelijkheden voor een stage bij SWZ zorg 

Verleg de grenzen bij SWZ.

Vragen? Stuur een WhatsApp!