Kansen voor Mariëlle de Wilt

Mariëlle

“Steeds weer nieuwe kansen, waardoor ik me blijf ontwikkelen”

“Ik had nooit verwacht zo lang bij één werkgever te blijven. Na een paar jaar wil je doorgroeien naar een nieuwe uitdaging ergens anders, dacht ik. Maar SWZ zorg biedt me steeds nieuwe kansen aan. Deze organisatie is groot genoeg, ziet mijn kwaliteiten en geeft me de ruimte.”

Aan het woord is Mariëlle de Wilt. Na haar opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening, ging ze in 2003 werken als Persoonlijk Begeleider bij Woonvorm de Eekelhof, een SWZ-locatie in Schijndel. Na een aantal jaren groeide ze door naar de rol van Coördinerend Begeleider.

“Daar had ik het erg naar mijn zin. Ik vond het fijn om me te verdiepen in het dagelijks leven en de mogelijkheden van de bewoners”, vertelt Mariëlle. “Maar ik had veel last van migraine, al jarenlang. De neuroloog adviseerde regelmatige werktijden, in plaats van zware medicijnen. Dat betekende dat ik ander werk moest gaan doen. Slecht nieuws, want ik had een heel fijn team en deed mijn werk graag. Ik wilde daar niet weg.”

Regelmatige werktijden

Mariëlle vond een andere rol bij Ambitie, de begeleid-werken-organisatie van SWZ zorg. Daar kon ze werken tijdens kantooruren. “Ik mocht de opleiding tot Jobcoach volgen. Mijn taak was mensen met NAH te begeleiden naar werk en te coachen in het behouden van werk. Dat kan betaald of onbetaald werk zijn. Veel mensen met NAH willen zo normaal mogelijk leven en dus ook werken, in plaats van naar dagbesteding.”

“Samen met de cliënt bekeek ik wat voor werk nog kon. Ook hielp ik bij het werk zoeken. En eens in de paar weken kwam ik langs om te bespreken hoe het ging. Een evaluatiegesprek thuis, maar ook bij de werkgever. Ik werkte dan een uurtje mee, bijvoorbeeld met iemand die in een tuincentrum werkte. Schouder aan schouder kom je tot andere gesprekken dan wanneer je tegenover elkaar zit. Ik keek niet alleen naar de cliënt, maar ook naar de werkgever, die moest er ook iets aan hebben. Ik moest het ook zakelijk bekijken. Dat was een plus van die functie.”

Nieuwe uitdaging

Na zes jaar kwam een nieuwe kans op Mariëlles pad. “Een van mijn cliënten volgde een traject bij Hersenz. Ik ging mee naar een gesprek om haar te begeleiden, om moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken. Vervolgens werd ik gebeld door Nonja van Hersenz dat er een vacature was. Ze vroeg of ik daarop wilde solliciteren omdat ze vond dat ik geschikt was voor die functie. Ik wilde niet weg bij Ambitie maar vond dit toch wel heel interessant.”

Marielle ging werken als behandelaar bij Hersenz. “Dit werk past nog beter bij mij. Nu mag ik nóg dichterbij komen. De diepte in met cliënten, zodat ik hen nog beter kan helpen. Niet alleen de cliënt, maar ook de verwanten van de cliënt. Iedereen wordt geraakt door wat er is gebeurd. Ook de mensen om de cliënt heen moeten gesteund en geholpen worden. Dat is wat het werk extra interessant maakt.”

Zo’n drie jaar geleden kwam een functie beschikbaar als Intensief Ambulant Gezinsbegeleider (IAG). “Weer werd ik gevraagd om te solliciteren. Maar bij Hersenz wilde ik helemaal niet weg. Gelukkig mag ik beide functies combineren. En dat vind ik nog steeds helemaal fijn.” Mariëlle denkt even na. “SWZ zorg heeft iedere keer weer meegedacht met wat ik op dat moment nodig had. Steeds ontwikkeling aangeboden. Ook bij Hersenz krijg ik scholingen. En voor IAG heb ik een hele opleiding gekregen van SWZ. Ik heb destijds ook een soort van coachingtraject gekregen, want het was niet makkelijk om weg te gaan uit mijn rol als Coördinerend Begeleider.”

Kansen krijgen

“Dat ze mij de ruimte hebben gegeven om me te ontwikkelen. Dat ze hebben gezien welke kwaliteiten ik in huis had. Dat ik steeds werd benaderd voor een nieuwe functie, die nog beter bij mij past. Ik denk dat dat het altijd interessant heeft gehouden voor mij. Dat het allemaal wordt gefaciliteerd. Dat is wel typerend voor SWZ zorg. Zelf heb ik ook mensen benaderd voor functies. Of namen genoemd. Op die manier helpen we elkaar verder.” Mariëlle besluit: “Van de migraine heb ik nu veel minder last. De balans tussen werk en privé is goed. Mooi dat ik dat heb gevonden bij SWZ zorg.”

Wil jij ook een werkgever die meedenkt in kansen? Die jouw kwaliteiten ziet en je de ruimte geeft om je te ontwikkelen? Kom dan werken bij SWZ zorg.

Bekijk hier de vacatures: https://werkenbijswzzorg.nl/vacatures/ 

Kansen voor Mariëlle de Wilt

Verleg de grenzen bij SWZ.

Vragen? Stuur een WhatsApp!