Tuinbeheer Eugene en Lieske

Eugene en Lieske

“We willen de tuinen weer laten floreren”

Eugene Stuart en Lieske Schreuder verzorgen sinds twee maanden de tuinen van SWZ zorg. “Wij zijn ontzettend fijn ontvangen en voelden ons al heel snel thuis. We willen de bewoners blij gaan maken met prachtige tuinen.”

“We hebben tegelijkertijd op deze vacature gesolliciteerd”, vertelt Lieske. “Ik werd gebeld dat ze mij en Eugene allebei heel geschikt vonden. Ze verwachtten dat onze kwaliteiten goed op elkaar zouden aansluiten. Dus nu doen we het tuinbeheer samen.” Lieske en Eugene zijn op 1 september gestart en werken allebei fulltime. “En dat bevalt goed”, vindt Eugene. “We delen dezelfde passie en inspireren elkaar.”

Eugene Stuart werkte als hovenier en daarna 23 jaar bij een tuincentrum. “Maar ik wilde weer zelf in tuinen werken. Mijn schoonmoeder werkt al meer dan tien jaar bij SWZ zorg en zag deze vacature voorbijkomen. Ze vond de organisatie perfect bij mij passen en vertelde me dat SWZ zorg meedenkt met haar medewerkers, ruimte geeft voor ontwikkeling en veel mogelijkheden biedt als je wilt doorgroeien. Toen was mijn interesse gewekt!”

Ook Lieske Schreuder werkt al haar hele leven in de groene sector. “De laatste jaren werkte ik als zzp’er en deed ik vooral tuinaanleg en onderhoud. Mijn partner wees me op deze baan en ik was meteen enthousiast. Tijdens de kennismaking hoorde ik dat er al een tijdje weinig aan de tuin van Zonhove gedaan was, mede door de nieuwbouw. Sommige plekken waren wel erg verwilderd. Ik vind het een mooie uitdaging om te zorgen dat het hier weer floreert!”

Waar nog gebouwd wordt op Zonhove, kunnen Lieske en Eugene nu weinig doen. Maar op andere plekken zijn ze enthousiast aan de slag gegaan met het verwijderen van onkruid en het verplaatsen van planten. “Bij de Komeet knappen we bijvoorbeeld de voortuin op. Er staat nu een mooi hekje en er komt een plantenbak met groenten en kruiden. Vanaf januari werken we ook in Boxtel en Schijndel en later ook op andere plekken. We hebben genoeg ideeën om alle SWZ-locaties weer gezellig te maken.”

Hartelijke ontvangst

“Al meteen in de eerste week kregen we heel leuke reacties van cliënten en van collega’s”, vertelt Eugene. “Ik kreeg mailtjes waarin alle hulp en begeleiding wordt aangeboden. En dat ik het maar hoef te zeggen als ik een opleiding wil volgen. Het is een fijne werkgever, ik kan er niks negatiefs over zeggen. Er wordt veel energie in gestoken om het hier fijn te maken. Daardoor voelde ik me meteen thuis.”

Lieske knikt: “We zeiden vorige week nog tegen elkaar dat we het ongelooflijk vinden dat je zo fijn ontvangen wordt. Je krijgt uitgebreide uitleg over hoe de organisatie in elkaar zit. Er was een bijeenkomst voor nieuwe medewerkers, dat was heel leuk, dan kun je meteen elkaar leren kennen. En er werd uitgebreid de tijd genomen om met ons rond te lopen en alles te laten zien. Ik voel me hier heel welkom.”

Entertainment voor de cliënten

“Wij zijn er niet alleen voor de tuin en de planten. We doen dit ook voor de bewoners van SWZ. Zij komen dagelijks langs en maken een praatje. We krijgen veel complimenten, dat we goed bezig zijn. Heel lief. Dat maakt het werk extra leuk. Soms duurt het werk daardoor iets langer, maar dat is niet erg. Het is juist heel gezellig, dit is waar je het voor doet”, vindt Eugene.

“Als we het gras maaien, dan komen cliënten erbij staan. Dat vinden ze mooi om te zien. Wij zijn soms echt de attractie. Ze gaan rustig zitten kijken wat je doet. En ze moedigen ons aan. Het is een en al vrolijkheid”, lacht Lieske. “Soms wil iemand meehelpen. Dat mag natuurlijk. Ik laat hen dan een stukje vegen of een tak naar de afvalbak brengen. Kleine dingen. Maar dat betekent voor hun heel veel. Eén bewoner is nu nog steeds aan het vertellen dat hij gisteren mocht helpen.”

Beleving in de tuinen

Lieske en Eugene stralen positieve, aanstekelijke energie uit. “Dat komt omdat we echt op onze plek zitten. We krijgen alle ruimte om onze ideeën waar te maken. Alle vrijheid. We hebben bijvoorbeeld ons kantoor helemaal vol gezet met planten, onze eigen wereld gecreëerd.” Hun ambitie is duidelijk: “We willen een groene, gastvrije omgeving waar iedereen kan genieten van meer sfeer, kleur en mooie bloemen. Insectenhuizen, wilgenbogen en vogelhuisjes zijn kleine dingen die voor de bewoners veel verschil kunnen maken. Beleving in de tuinen van SWZ, zodat cliënten het fijn vinden om hier rond te rijden. We willen dat Zonhove weer gaat stralen.”

Meer weten?

Wil jij ook werken bij SWZ? Bekijk hier de vacatures: https://werkenbijswzzorg.nl/vacatures/

 

Tuinbeheer Eugene en Lieske

Verleg de grenzen bij SWZ.

Vragen? Stuur een WhatsApp!